Ricciardo had graag naast Verstappen op podium gestaan

AP-1W53K2XPH1W11_news

Daniel Ricciardo vierde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk zijn 29ste verjaardag, maar een cadeau in de vorm van een podiumplaats zat er voor de Australiër niet in. Met nog krap twintig rondes te gaan viel de Red Bull-coureur uit en eindigde de race in een teleurstelling.

Ricciardo had lange tijd zicht op een goede klassering. De teamgenoot van Max Verstappen lag halverwege de race tweede en een podiumplaats leek haalbaar. Maar het zat hem niet mee. Hij kreeg eerst te maken met problemen met zijn banden, waardoor een extra pitstop noodzakelijk was. Daarna moest hij de strijd staken met een kapotte uitlaat.

"Na de Virtual Safety Car zag het er goed uit. Helaas kregen we al snel te maken met bandenproblemen. Ik moest nog een pitstop maken. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe Max Verstappen het zoveel rondjes heeft vol weten te houden op de softs. Ik had graag naast Max op het podium gestaan. Ik weet dat het geweldig moet zijn om dat voor ons thuispubliek te doen. Ik wil Max feliciteren met deze overwinning, hij heeft erg sterk gereden", aldus Ricciardo voor de camera's van Ziggo Sport.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen