Ricciardo heeft geen excuus: "Waren niet snel genoeg"

2021QatarGrandPrixSaturdayGP2120_121324_D1A1690

Daniel Ricciardo kent tot nu toe een tegenvallend weekend in Qatar. Volgens de McLaren-coureur mist het team vooral de snelheid op het circuit van Losail. Door het gebrek aan snelheid kwam de Australiër een paar tienden te kort om door te gaan naar Q3. Uiteindelijk kwalificeerde Ricciardo zich als veertiende. 

Volgens Ricciardo was het geen verrassing dat het moeilijk zou worden tijdens de kwalificatie. De Australiër had voorafgaand aan de kwalificatie namelijk al verwacht dat het behalen van Q3 niet vanzelfsprekend zou zijn, omdat het team tot dusver niet snel was gebleken op het circuit in Qatar. "Ik heb eigenlijk geen excuus want we waren gewoon niet snel genoeg. Lando wist nog een paar extra tienden te vinden, maar ik niet."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

'Er is werk aan de winkel'

"Het was een lastige taak om constant winst te behalen in een ronde. Ik had gewoon die halve tiende nodig in elke bocht." Ricciardo gaf aan dat het vooral neerkomt op het juiste gevoel krijgen in de auto en dan met name in de bochten. Zo kwam hij goed uit in de ene bocht, waardoor hij wat winst wist te behalen, maar verloor vervolgens weer tijd in een andere bocht. "Het ligt nog een beetje aan de rijstijl en hoe de auto reageert op de dingen die ik wil." Volgens de Australiër is de auto om die reden nog niet geoptimaliseerd en is er werk aan de winkel.

Lees ook: Lando Norris: "Één van mijn beste kwalificaties dit seizoen"

Lees ook: Fernando Alonso: "Auto is hele weekend al geweldig"

Lees ook: Max Verstappen: "Gat naar Lewis was té groot"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen