Ricciardo-en-Norris-

McLaren-coureur Daniel Ricciardo zag zijn teamgenoot Lando Norris naar een derde plek op het podium rijden tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Zelf eindigde de Australiër op de zesde plek na een knotsgekke race in het Italiaanse Imola. "Het is goed om te zien dat Lando naar het podium is gereden, hij had een goede snelheid. Dat geeft hoop", liet Ricciardo na afloop van de race weten aan Grand Prix Radio

"Ik denk dat ik over een paar maanden terugkijk naar het begin van het seizoen en dat ik me er dan niet meer zo druk over maak. Er zijn zo veel races, maar tijdens de eerste twee races had ik nog niet de snelheid die ik wilde hebben", aldus Daniel Ricciardo na afloop van de grand prix in Imola. Die snelheid had zijn nieuwe teamgenoot Lando Norris wel, en Ricciardo werd dan ook tijdens de race verzocht om de Brit voorbij te laten. "Ik moet dat accepteren, ik heb genoeg kansen gehad om te laten zien hoe snel ik was, en dat was niet genoeg. Ik heb Lando voorbij laten gaan nadat het team dat aan mij vroeg. Het was overduidelijk dat hij meer snelheid had dan ik", zegt hij.

Wennen aan de auto

Het was de tweede Grand Prix die de Australiër voor McLaren reed. Ricciardo maakte dit jaar de overstap van Renault (nu Alpine), naar het team onder leiding van Zak Brown. Hij verwacht veel van dit seizoen, maar een nieuwe auto is ook wennen. "We weten allemaal dat Ocon een goede coureur is, maar vorig jaar toen hij nieuw was bij Renault kon hij mij ook niet bijhouden. In ieder geval niet tijdens de meeste kwalificaties. Ik denk dat dat laat zien dat het extra jaar dat ik had in de Renault ten opzichte van Ocon, in mijn voordeel werkte", laat Ricciardo weten als het gaat over het verschil in snelheid tussen hem en Norris. "Natuurlijk wil ik op dit moment meer, maar het is hetzelfde verhaal bij veel andere coureurs in nieuwe teams."

Lees ook: Leclerc: “We waren erg kwetsbaar op de rechte stukken”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Emilia-Romagna, de race

Lees ook: Jack Plooij: “Heftige maar eerlijke reactie van Russell”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden