Ricciardo: 'Ik ga dit jaar zoveel mogelijk zelf rijden.'

4604-7164-dbc4-4332835284b1_4f6d266567b527d9b24a5165af22452f8b292f62

Nu Daniel Ricciardo voor volgend seizoen getekend heeft bij het team van McLaren en Fernando Alonso officieel bevestigd is als zijn vervanger, is er een einde gekomen aan de stoelendans voor het team van Renault. Hoewel Ricciardo het geweldig voor de sport vindt dat Alonso terugkomt, is hij echter niet van plan om zijn bolide dit jaar af te staan aan de Spanjaard.

"Als het gaat om Alonso helpen, denk ik dat hij geen hulp nodig heeft. Het ziet er, ondanks zijn leeftijd, niet naar uit dat hij langzamer is geworden. Zijn laatste seizoen in de Formule 1 was best goed. De resultaten waren niet altijd geweldig, maar hij wist wel alles uit de auto te halen", vertelde Ricciardo donderdag tijdens de persconferentie.

Jonge garde

De Australiër stelt op dit moment niet te weten of Alonso dit seizoen aanwezig zal zijn bij een aantal races. "Als hij bij meetings en dergelijke wil zijn, heb ik daar geen problemen mee. Ik ga echter zoveel mogelijk zelf rijden." Verder vindt Ricciardo het geweldig voor de sport dat Alonso terugkomt. "Ik kijk ernaar uit om tegen hem te racen. De jonge garde is goed, maar zij geven me het gevoel dat ik oud ben. Nog een oudere coureur op de grid is goed voor mij."

Lees ook: Verstappen: ‘Kritiek op Red Bull vind ik absoluut niet terecht’

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden