Ricciardo kan terugkeer naar Red Bull uit zijn hoofd zetten

AP-1XMDPTPA51W11_news

Mocht Renault zich als fabrieksteam terugtrekken uit de Formule 1 dan is er voor Daniel Ricciardo geen plaats bij Red Bull Racing, zo laat Red Bull-adviseur Helmut Marko weten.

De Australiër vormde bij Red Bull een prima duo met Max Verstappen, maar besloot vorig jaar opeens naar Renault te vertrekken. Dat team heeft de zaken nog steeds niet helemaal op de rit en er wordt zelfs gesproken over een op handen zijnde exit van de Franse stal uit de Formule 1. Volgens de ervaren Duitse journalist Ralf Bach is Clotilde Delbos, de nieuwe algemeen directeur van de Franse autofabrikant, geen fan van de sport zeker nu successen uitblijven. Liberty Media en de FIA zouden afgelopen raceweekend in Austin zelfs over een aftocht van Renault hebben vergaderd.

Mocht het zover komen dan is de deur voor Ricciardo bij Red Bull dicht, aldus Marko: "Onze coureurs voor komend jaar staan vast. Er is geen plek." Als Renault daadwerkelijk wegvalt dan zouden de bestaande teams mogelijk naar drie auto's moeten overstappen om het startveld gevuld te krijgen, maar ook dat is geen optie voor Marko "Wie gaat dat betalen?"

Toch maakt Marko zich geen zorgen over de toekomst van Ricciardo en diens nieuwe teamgenoot Esteban Ocon als Renault er mee stopt: "Ik ga er van uit dat het team dan direct wordt overgenomen door een andere partij", zo besluit de Oostenrijker zijn commentaar.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen