Ricciardo: "Kwalificatie waarvan je niet hoopt dat het gebeurt"

2021PortugueseGrandPrixSundayGP2103_134102_09I2834

Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als zevende voor de Grand Prix van Spanje. Aan het einde van Q3 kon hij geen extra ronde rijden, omdat hij te laat over start/finish kwam. Tegenover Grand Prix Radio doet hij zijn verhaal.

Tijdens het laatste deel van Q3 lukte het de Australiër niet om een extra tijd neer te zetten. Het was druk, waardoor Ricciardo pas na het vallen van de vlag over start/finish kwam. "Je hoopt niet dat het op zo'n manier gebeurt", vertelt de McLaren-coureur. "Iedereen ging pas aan het einde van de kwalificatie naar buiten. Ik zat achteraan, maar op dit circuit wil iedereen ruimte creëren. Doordat iedereen gaten liet vallen, lukte het mij niet om op tijd over start/finish te komen."

2021PortugueseGrandPrixSaturdayGP2103_143319_ONZ2976-700x488
Foto: McLaren Media Centre

Start is belangrijk

Op het circuit van Barcelona is een goede start belangrijk, omdat er weinig inhaalmogelijkheden zijn. Ricciardo is zich ervan bewust dat de eerste ronde erg belangrijk is. "Op welke positie je ligt na ronde één bepaalt je race", zegt Ricciardo. De Australiër denkt dat het een drukke start gaat worden. "Iedereen weet dat een goede start belangrijk is, dus reken er maar op dat het een agressieve start wordt. Er is veel te winnen en verliezen", sluit de zevenvoudig racewinnaar af.

Lees ook: Moeizame kwalificatie Pérez wegens schouderblessure

Lees ook: Latifi: “Verwacht niet competitief te zijn, wordt overleven”

Lees ook: Antonio Giovinazzi: “Verkeer is altijd een issue in kwalificatie”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden