Ricciardo: "Nog steeds een beetje hetzelfde verhaal"

2021HungarianGrandPrixSaturdayGP2111_124926_N3I5858

Een teleurstellende zaterdagmiddag voor Daniel Riccardo. De McLaren-coureur wist Q3 niet te halen op de Hungaroring en zal zondag vanaf P11 de race in Hongarije moeten aanvangen. De Australiër sprak na de kwalificatie met Ziggo Sport en gaf aan dat het nog steeds lastig is in de McLaren.

In Q2 was het verschil tussen de Aston Martin-coureur Sebastian Vettel en Ricciardo minimaal, maar volgens de McLaren-coureur niet klein genoeg. "Het is dichtbij elkaar, maar niet genoeg. Eigenlijk is het nog steeds een beetje hetzelfde verhaal", lichtte hij toe tegenover Jack Plooij. Ricciardo gaf aan dat het in sommige sessies van het jaar goed ging, maar dat het over het algemeen wat moeizamer gaat. "Ik mis nog steeds iets in de rondetijden, wat lastig te vinden en te begrijpen is."

Vrije bandenkeuze

De zevenvoudig grand prix-winnaar heeft, doordat hij zich buiten de top-10 kwalificeerde, op zondag vrije bandenkeuze. "Het positieve is dat ik die vrije bandenkeuze heb, maar natuurlijk wil ik gewoon graag in Q3 staan", sloot Ricciardo af. Teamgenoot Lando Norris was wederom een stuk sterker in de McLaren. De Brit vangt de race in Budapest zondag vanaf de zesde startplaats aan.


Lees ook: George Russell: “Je kunt het niet altijd goed doen”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Boegeroep geeft me juist energie”

Lees ook: Max Verstappen: “We liggen hele weekend al achter”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen