Ricciardo over Ferrari-sandwich: "Sainz weer pakken bij start"

2021MexicanGrandPrixSaturdayGP2118_181540_1ST4660

Daniel Ricciardo start de race in Mexico zondag vanaf de zevende startplaats. De McLaren-coureur kende een sterke kwalificatie, vergeleken met een matige vrijdag op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Door een goede samenwerking met teamgenoot Lando Norris kon Ricciardo profiteren van een slipstream. De Australiër is van plan om net als in Austin Carlos Sainz bij de start te grazen te nemen

"Ik denk dat als het een Ferrari-sandwich is er mozzarella, salami, pomodoro op zit. Klinkt best smakelijk eigenlijk", grapte Ricciardo toen Jack Plooij aangaf dat de Australiër zich na de kwalificatie in een 'Ferrari-sandwich' bevond.

Sterk staaltje teamwork

De Australiër die aan alle interviews altijd een grappige draai wist te geven vervolgde zijn analyse op de kwalificatie dat McLaren goed teamwork geleverd heeft tijdens de kwalificatie. "Ik moet Lando (Norris red.) bedanken, want hij heeft het super voor mij uitgevoerd." Dankzij de slipstream van Norris wist Ricciardo een paar tienden te vinden en zo de Ferrari's te splitten.

Daniel Ricciardo / McLaren / Mexico / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Toch was Ricciardo niet helemaal tevreden over zijn run in Q3. "Ik sta dichtbij Carlos (Sainz red.), maar ik maakte een foutje in de hairpin in het stadion. Daar heb ik denk ik een tiende verloren. Ik had dus voor de beide Ferrari's kunnen staan, dat is mijn fout geweest", vervolgde hij tegenover Ziggo Sport.

Sainz pakken bij de start

Toch blijft de goedlachse coureur uit Perth positief. "Ik sta aan de schone kant van de grid. Ik denk dat zevende misschien niet eens zo slecht is als je het vergelijkt met P6." Op de vraag hoe Ricciardo denkt plaatsen te winnen laat hij weten dat hij dit bij de start moet zien te doen. "In Austin zat ik naast Carlos bij de start en wist ik hem te pakken. Ik denk dus dat hij niet slaapt vannacht", grapte Ricciardo. "Hij wil me al niet meer aankijken, de druk is immens. Zie je, geen oogcontact", ging de lollige Australiër nog even verder toen Sainz de twee passeerde in het vierkantje van de interviews.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Mexico VT3 en kwalificatie

Lees ook: Valtteri Bottas pakt pole position voor GP van Mexico

Lees ook: Hamilton over tweede startplek: “Enorme verrassing”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden