Ricciardo: “Progressie bij McLaren sneller dan voorheen”

2021BahrainTestFridayTE2101_070813_1ST1072

Daniel Ricciardo voelt zich meer op zijn gemak in de auto van McLaren na de overstap van Renault, meer dan na zijn wissel tussen Red Bull en Renault. Dat vertelt hij aan F1.com. Hij wilt er daarom ook alles aan doen om goede prestaties neer te zetten in de komende races. 

De Australiër was teleurgesteld om zijn zevende plek in de Grand Prix van Bahrein, waar hij niet aan de snelheid kon komen van zijn teamgenoot Lando Norris die als vierde eindigde. Later bleek uit de analyses van McLaren dat zijn auto schade had opgelopen door contact met Pierre Gasly. Ondanks die teleurstelling voelt Ricciardo zich goed in de auto. "Ik verwachtte dat het me een aantal races zou kosten om me volledig op m'n gemak te voelen, maar ik voel me heel goed na de eerste race. Beter dan in voorgaande seizoenen, dus dat is voor mij veelbelovend."

Hij zegt wel ongelukkig te zijn met de schade die de auto had opgelopen in de race van Bahrein. Het zal hem nog wel tijd gaan kosten om bepaalde dingen nog te leren en onder de knie te krijgen, maar hij is optimistisch dat dat gaat lukken, mede met behulp van het team in de fabriek.

30-imola-sunday-700x467
Foto: Pirelli

Vooruitblik op Imola

Vorig jaar pakte Ricciardo nog een derde plek op Imola met Renault. Die prestatie wil hij het aankomende raceweekend meenemen met het team van McLaren. Hij is daarom ook enorm enthousiast om terug te keren na zijn podium. "Het is een iconisch circuit met een snelle lay-out die weinig ruimte biedt om fouten te maken. Ik ben zeker van plan om mijn ervaring van vorig jaar mee te nemen om het team dit weekend te helpen om voor punten te vechten."

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Eenzame zevende plek, maar niet slecht”

Lees ook: Top 5: Grappigste momenten Daniel Ricciardo

Lees ook: Backstage met de trainer van Ricciardo: Michael Italiano

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen