Ricciardo tevreden met resultaat ondanks 'te late' race.

2021SaudiArabiaGrandPrixFridayGP2121_142242_D1A4644

Na een teleurstellende kwalificatie kende Daniel Ricciardo een betere zondag in Jeddah. De McLaren-coureur wist vanaf de elfde startplaats naar een mooie vijfde plaats te rijden en punten te scoren. De Australiër was na afloop van de eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië blij met zijn resultaat, maar verklaarde vermoeid te zijn en vond dat de race eigenlijk te laat op de avond is.

Ricciardo maakte, nadat hij zich als elfde gekwalificeerd had, een gok door op de harde band te starten. Tegenover Ziggo Sport liet hij weten dat het eerste deel van de race sterk was en hij daarin naar voren wist te komen. "Uiteindelijk werd ik min of meer gedwongen de medium band te pakken voor de herstart, omdat de harde band teveel versleten was.

Daniel Ricciardo / McLaren / Jeddah / Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Pirelli (Sam Bloxham / LAT Images)

Na de herstart waren de eerste paar ronden op de band met de gele wangen prima volgens Ricciardo, maar daarna werden de harde banden beter. "De harde band werd alleen maar sneller en sneller, ik kreeg toen veel meer moeite op de medium band."

"Race is eigenlijk te laat op de avond"

Jack Plooij concludeerde dat Ricciardo er nog redelijk fit uitzag na de race en vroeg of dat kwam doordat de race door de rode vlaggen in drie delen was opgesplitst. Volgens de Australiër maakte dat het echter alleen maar moeilijker. "De adrenaline gaat daardoor op en af. Niet op het gebied van spierkracht, maar op mentaal vlak was het daarom een stuk vermoeiender. Ik ben nu ook erg slaperig", verklaarde hij. Volgens de McLaren-coureur komt het ook omdat het na de race bijna elf uur 's avonds, plaatselijke tijd was.  "De race is eigenlijk veel te laat. Het wordt hier om vijf of zes uur wel donker, dus ik denk dat we hier wel eerder kunnen racen."

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Saoedi-Arabië, de race

Lees ook: Max Verstappen: “Ze verdienen niet één woord uit mijn mond”

Lees ook: Hamilton wint chaotische Grand Prix van Saoedi-Arabië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden