Ricciardo: "Weten eigenlijk niet wat onze racepace hier is"

20-friday-lecastellet

Daniel Ricciardo wist in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk Q3 te behalen. De Australiër kwalificeerde zich als tiende. Na de kwalificatie was de McLaren-coureur optimistisch, maar vond het wat lastig te zeggen waar het team staat, omdat ze op de medium banden geen longruns gereden hebben tijdens de trainingen.

"Tiende is goed, maar het zou leuk zijn om het wat beter te doen in Q3", liet hij weten tegenover Ziggo Sport. "Eerlijk gezegd denk ik dat dit onze snelheid was, misschien zat er nog een tiende extra in, maar uiteindelijk denk ik dat iedereen snel is op dit moment. De concurrentie is hard." Ricciardo gaf aan dat hij geen grote fouten gemaakt heeft of onenigheid met de auto had. "We missen gewoon dat kleine beetje meer snelheid."

Op de vraag hoe hij verwacht hoe de auto in race zal zijn geeft hij aan dat het lastig te zeggen is. "Op vrijdag hebben we de meeste longruns op de zachte banden gedaan. We hebben ons gekwalificeerd op de medium band. Het kan zelfs zijn dat we de zachte banden niet eens gaan gebruiken in de race. We weten dus eigenlijk niet zoveel over onze racepace.

Toch denkt Ricciardo er goed bij te zitten. "Normaal als we niet helemaal de snelheid hebben over één ronde, zitten we tijdens de race wat dichter bij onze concurrenten. Hopelijk is het dit weekend hetzelfde en kunnen we met Ferrari, AlphaTauri en Alpine vechten. Ik denk dat we in een goede positie zitten.

Daren

Tom Stallard, engineer van Ricciardo was tijdens de kwalificatie weer even in de war met namen. Hij sprak de Australiër met Daren aan. Stallard had daar tijdens de Grand Prix van Spanje in 2019 ook al eens moeite mee toen hij Carlos Sainz ook Daren noemde.

Sainz legde toen uit tegenover Motorsport.com dat Daren Stanley de strategisch manager is die tijdens de races in de fabriek in Woking verblijft. Stallard staat tijdens de grand prix-weekenden namelijk niet alleen in contact met de coureur, maar ook met de fabriek, waardoor hij de namen wel eens door elkaar haalt.

Lees ook: Gasly blij met P6-kwali voor thuisrace: “Leuke verrassing”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Frankrijk VT3 en kwalificatie

Lees ook: Verstappen: “Paul Ricard is eigenlijk lastig voor ons”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden