Richard Verschoor vervangt Fittipaldi voor F2 in Abu Dhabi

01-Richard-Verschoor-MP-Motorsport-C-Formula-Motorsport-Limited

Richard Verschoor rijdt toch de laatste race van de Formule 2 in Abu Dhabi. Een snelle terugkeer van de Nederlander in F2 die de afgelopen race in Saoedie-Arabië moest uitzitten vanwege financiële problemen. Verschoor wordt de vervanger voor Enzo Fittipaldi bij het team van Charouz. 

Het is een onverwachte en snelle terugkeer van Verschoor in de Formule 2. Hij vervangt bij het team van Charouz, Enzo Fittipaldi die tijdens de feature race in Jeddah betrokken raakte bij een crash. Daarbij liep hij slechts een breuk in zijn enkel op, maar kan daardoor niet meer in de auto springen voor de laatste race van het seizoen.

Einde seizoen

Verschoor maakte vorige week bekend niet meer terug te keren bij MP Motorsport vanwege het ontbreken van de financiële middelen. De Australische Jack Doohan nam tijdens de race in Saoedie-Arabië het plekje over van de Nederlander. De teleurgestelde Nederlander zei toen dat geld voor hem altijd al een moeilijke factor is geweest in zijn racecarrière. Verschoor is blij om weer terug te keren voor de laatste race in de Formule 2 en betuigt ook zijn medeleven naar Fittipaldi.

Verschoor stond voordat hij zijn F2-seizoen vroegtijdig moest stoppen op een negende plaats in het kampioenschap.

Lees ook: Piastri wint F2-race na zware crash Pourchaire en Fittipaldi

Lees ook: Armstrong wint eerste Formule 2-sprintrace Saoedi-Arabië

Lees ook: Bent Viscaal na P2 in Formule 2: “Was door het dolle heen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden