Richard Verschoor wint sprintrace 2 op Silverstone

01-Richard-Verschoor-MP-Motorsport-C-Formula-Motorsport-Limited

Nadat Robert Schwartzman de eerste van de twee sprintraces op Silverstone wist te winnen, was het de Nederlander Richard Verschoor die de tweede sprintrace naar zich toe wist te trekken. Plek twee werd behaald door Marcus Armstrong en Dan Ticktum wist plek drie te bemachtigen.

Ronde één

De eerste ronde op het circuit van Silverstone was nog geen drie bochten onderweg en de eerste safety car was al een feit. Het waren Campos Racing-coureur Ralph Boschung en HWA Racelab-coureur Alessio Deledda die elkaar raakte nadat de eerste van de twee het gras raakte en dwars over de baan kwam te staan. Deledda kon Boschung niet meer ontwijken en knalde zo naar binnen bij de Zwitser. Het incident zorgde voor een safety car periode van ongeveer vijf ronden.

Richard Verschoor / MP Motorsport / Formula 2 / Silverstone / 2021
Foto: Formula 2 (Lars Baron/Getty Images)

Ronde zes

Bij het hervatten van de sprintrace in ronde zes lag de Nederlander Richard Verschoor in zijn MP-Motorsport-bolide aan de leiding en dus het tempo mocht bepalen tijdens de herstart. Deze pakte goed uit voor Verschoor en hij zag zijn voorsprong oplopen totdat er een tweede safety car-situatie zich voordeed. Deze keer waren het de Nederlander Bent Viscaal en coureur van Carlin, Jehan Daruvala, die elkaar eraf reden.


Viscaal zat achter Daruvala en zag aan de buitenkant van de Indiër een gaatje en waagde de poging. De actie was tevergeefs en Daruvala liet zijn bolide aan de binnenkant van de Nederlander staan. Hierbij tikte hij Viscaal van de baan die vervolgens in de grindbak belandde en een DNF achter zijn naam kreeg. Daruvala kon de race hervatten maar reed de resterende ronden met de rode lantaarn en een tien seconde-penalty aan zijn broek.

Laatste ronde

Met het ingaan van de laatste ronde reed Verschoor met een degelijke voorsprong nog steeds aan kop. Robert Schwartzman, rijdend op de negende positie, spinde in de laatste ronde nog zijn bolide en moest daarom uiteindelijk genoegen nemen met P15. Een enerverende race werd afgevlagd met Richard Verschoor als winnaar, Marcus Armstrong op plek twee. Op plek drie was het de Brit Dan Ticktum die zijn thuisrace op een mooie manier afsloot. Verschoor pakt met deze zege zijn eerste Formule 2-overwinning.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Formula 2 (@formula2)

Formule 1

Met al een Nederlands feestje op de zaterdagmiddag door de overwinning van Verschoor in de Formule 2, kan er tijdens de eerste sprintkwalificatie van de Formule 1 voor de tweede keer op één dag het Wilhelmus klinken. Kan Max Verstappen de van pole position vertrekkende Lewis Hamilton afwimpelen, of is het de Brit die de eerste van de drie sprintkwalificaties van dit seizoen tijdens zijn thuisrace weet te winnen?

 

Lees meer: F2: Robert Shwartzman wint sprintrace op Silverstone

Lees meer: Verstappen snelste in VT2 GP van Groot-Brittannië

Lees meer: Schumacher: “Aanpassingen auto voelden goed”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden