Rick Winkelman: “Larson wint miljoen dollar"

door Hidde Wissels
GettyImages-1323413003

Kyle Larson kan erg tevreden terugkijken op zijn prestatie het afgelopen weekend. Door de All-Star race van NASCAR te winnen kan de Amerikaan een miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening. Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op deze bijzondere wedstrijd in NASCAR. 

crème de la crème van de NASCAR

"Je hoeft geen medelijden te hebben met de financiële situatie van de meeste NASCAR-coureurs, maar de All-Star race van het afgelopen weekend zorgde ervoor dat Kyle Larson helemaal niks te klagen heeft over dit seizoen. Hij won namelijk de All-Star race en is daarmee 1 miljoen dollar rijker want dat is de hoofdprijs voor het winnen van deze race. Het is de crème de la crème van de NASCAR-grid, want alleen winnaars mogen meedoen."

 Kyle Larson / NASCAR Cup Series NASCAR All-Star Race / 2021
Foto: NASCAR (Chris Graythen/Getty Images)

Alles of niets

Winkelman vertelt dat het een race was met veel tussensprints. Pas aan het eind was het weer ouderwets racen, waar alleen de eerste plek beloont wordt.

"Het was een vreemde race die pas aan het eind weer ging zoals normaal zonder tussensprints. Het was gewoon knallen en diegene die wint heeft alles en die daarna over de finish komt heeft helemaal niks. Het gaat echt alleen om de eerste plek en dat zorgde best wel voor wat spektakel. Volgend weekend is er weer een race voor het kampioenschap en die wordt dan verreden op de Nashville Superspeedway."

Luister de hele update van Rick Winkelman op Grand Prix Radio!

 Lees meer: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Lees meer: Ericsson en O’Ward winnen IndyCar-races Detroit

Lees meer: Van der Zande en Magnussen winnen IMSA-race Detroit

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden