Rick Winkelman over NASCAR-cup: "Logano wint in Bristol"

photo5881790569380951435

Joey Logano is de zevende winnaar geworden in de eerste zeven races van de NASCAR-cup. De Amerikaan won voor Ricky Stenhouse jr. op de Bristol Motor Speedway, waar voor het eerst sinds 1970 gereden werd op onverhard. Voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug op deze bijzondere race. 

"NASCAR heeft een historisch weekend achter de rug, omdat er voor het eerst sinds 1970 werd gereden op onverhard; op zand en op klei. Allemaal neergelegd op Bristol Motor Speedway. Een kort baantje van 850 meter en het werd een spektakel van jewelste."

"Respect voor NASCAR dat ze dit hebben geprobeerd"

De race in Bristol werd een dag uitgesteld omdat de baan zondag te nat was om van start te gaan. Op maandagavond was het veilig genoeg om de race te laten beginnen.

"In het begin was de baan nog wat aan de natte kant. De race was ook daardoor uitgesteld en werd die op maandagavond gereden. Toen eenmaal het nattige van de baan was, werd het een geweldige race. Heel veel spektakel en heel anders dan als er op asfalt wordt gereden. Respect voor NASCAR dat ze dit hebben geprobeerd", aldus Winkelman. 

De winnaar was een bekende namelijk Joey Logano. Hij is niet echt een specialist op onverhard, want er is een aantal coureurs dat er groot door zijn geworden en daarna naar NASCAR zijn gegaan. Dat is Logano niet maar toch wist hij de race te winnen en is hij daarmee de zevende winnaar in zeven races. Komende weekend is het pasen en is er geen NASCAR. Het week erop uiteraard wel en keert NASCAR terug naar Martinsville voor de eerste avondrace ‘under the lights’."

De volledige audio-update van Rick Winkelman is te beluisteren via Grand Prix Radio.

Lees meer:

Loris Hazemans van start in NASCAR Xfinity Series

Rick Winkelman: ''Weer een nieuwe winnaar''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen