Rio de Janeiro dient zich aan als alternatief voor São Paulo

1920x1080-Rio-de-Janeiro-Corcovado

De toekomst van de Grand Prix van Brazilië ligt mogelijkerwijs in Rio de Janeiro. Dat meldt het tv-station Globo. São Paulo heeft nog een contract met de Formule 1 tot en met 2020, maar het is nog onduidelijk of de race ook na die tijd zal worden verreden op het circuit van Interlagos.

Het stadsbestuur en de gemeenteraad van São Paulo liggen met elkaar in de clinch over de privatisering van het circuit. Volgens het stadsbestuur kan alleen op deze manier het voortbestaan van de Formule 1-race in de Braziliaanse stad worden gewaarborgd.

Rio ruikt zijn kans

Inmiddels ruikt Rio de Janeiro zijn kans. In juni dit jaar doken er al tekeningen op van een nieuw circuit, getekend door Hermann Tilke en onlangs na afloop van de Braziliaanse Grand Prix bracht Formule 1-baas Chase Carey een bezoek aan de stad. Daar sprak de Amerikaan onder meer met de gouverneur. Volgens Globo zal het niet meer zo lang duren voordat Rio de Janiero zijn kandidatuur als locatie voor de Braziliaanse Grand Prix vanaf 2021 bekend zal maken.

Rio de Janeiro was in 1979 en tussen 1981 en 1989 ook al gastheer van de Formule 1. De tien races werden verreden op Jacarepaguá, dat inmiddels is gesloopt omdat het plaats moest maken voor een trainingscentrum voor de Olympische Spelen van 2016.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen