Rob Smedley aan de slag voor Formula One Group

1920x1080-Rob-Smedley-Williams

Rob Smedley treedt in dienst van de Formula One Group. De technicus – voorheen werkzaam voor Jordan, Ferrari en Williams – is door oud-collega Ross Brawn aangesteld om de Formule 1-organisatie van technisch advies te voorzien.

Smedley was van 2014 tot en met vorig jaar hoofd van het performance-team van Williams. Daarvoor werkte hij jarenlang bij Ferrari. Bij zijn afscheid liet de Engelsman weten meer tijd voor zijn gezin nodig te hebben, maar niet uit te sluiten terug te keren in de Formule 1. Hij hintte daarbij op een rol bij Ferrari.

Het is dus FOG geworden: bij de race-organisatie gaat hij zich mogelijk bezighouden met de nieuwe technische regels die in 2021 ingaan, maar hij zal zich vooral gaan inzetten om de complexe technische verhalen achter de hedendaagse Formule 1-auto’s voor een groot publiek interessant en toegankelijk te maken.

Met zijn overgang treedt Smedley in de voetsporen van de hierboven genoemde Brawn en Pat Symonds, alom gerespecteerde ingenieurs die de overstap maakten van team naar raceorganisatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen