Kubica: 'Heb mezelf bewezen, maar keuze is niet aan mij'

04 dec 2017
23905671_2059440744119902_3999834551189782377_n

Robert Kubica benadrukt dat hij klaar is voor een comeback in de Formule 1. De 32-jarige Pool werkte vorige week namens het team van Williams een bandentest af en heeft daar een positief gevoel aan overgehouden.

"Het belangrijkste is dat ik zelfvertrouwen heb en dat ik erin geloof dat ik het kan", zegt Kubica die de belangrijkste kandidaat voor een stoeltje bij Williams lijkt te zijn. "Ik heb er veel voor gedaan. Ik heb mezelf bewezen en er zijn veel dingen die me vertrouwen en een positief gevoel geven, maar de keuze is niet aan mij."

"Wat er ook gebeurt, ik leef van dag tot dag", aldus Kubica. "Natuurlijk zou het heel mooi zijn nu ik er zo dichtbij ben, maar je weet nooit. Ik blijf trainen en zorg dat ik er klaar voor ben als ik de kans krijg."

Snelste

Kubica was van alle Williams-coureurs die vorige week op het Yas Marina Circuit in actie kwamen de snelste. Wat dat precies zegt weet alleen het Britse team.

De enkelvoudig Grand Prix-winnaar vervolgt: "Sommige dingen hebben tijd nodig, want de laatste keer dat ik in de Formule 1 reed is zes jaar geleden. Sindsdien is er veel veranderd en heb je kennis nodig om het maximale uit de auto te halen, maar ik heb inmiddels al veel geleerd. Natuurlijk moet ik harder werken en me op een andere manier voorbereiden omdat ik mijn beperkingen heb. Mijn lichaam en geest hebben een andere aanpak nodig, maar dat is onderdeel van mijn leven."

Kubica was bezig een indrukwekkende carrière op te bouwen in de Formule 1 toen hij in 2011 zwaar crashte tijdens een rally-wedstrijd. Hij moest vrezen voor amputatie van zijn onderarm, maar zover kwam het niet. Het ongeval betekende wel een voortijdig einde van zijn F1-loopbaan. Z’n rechterarm en hand heeft hij nooit meer volledig kunnen gebruiken.

04 dec 2017

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen