2020-Pre-Season-Test-02-Spain-Day-1

Robert Kubica zal in Barcelona terugkeren achter het stuur van de Alfa Romeo Racing C41. De Pool neemt op vrijdag de auto van Kimi Räikkönen over in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Na het weekend zal Kubica ook deelnemen aan de twee testdagen van Pirelli. 

Kubica komt op een voor hem niet onbekend circuit in actie. Hij won daar in april de openingsrace van de European Le Mans Series en stapte in februari ook al in de Alfa Romeo voor de shakedown van de C41.

De Pool komt ook op dinsdag en woensdag na de race op Circuit de Barcelona-Catalunya in actie tijdens de Pirelli-test. Dan zal hij de nieuwe 18-inch banden testen in voorbereiding op seizoen 2022.

Teambaas Frédéric Vasseur liet weten veel waarde te hechten aan de inzet van de Pool. "Zijn technische feedback van zijn runs op de banden voor 2022 zal cruciaal zijn. We zitten midden in een gevecht met het middenveld iedere input van onze coureurs kan als 'geheim wapen' gebruikt worden om vooruitgang te boeken", aldus Vasseur.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Lees ook: Nico Rosberg: "Verstappen begint te leren hoe goed Hamilton is"

Lees ook: F1 aan Tafel: Meer "betonnen broodjes" op circuits

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden