Robert Kubica krijgt belangrijke rol bij Williams

Robert_Kubica

Robert Kubica zal dit jaar drie keer zijn opwachting maken in de vrije training van een Grand Prix. Ook zal de Pool voor zijn werkgever Williams in actie komen tijdens de wintertests op het Circuit de Catalunya.

De winnaar van de Grand Prix van Canada van 2008 leek afgelopen winter lange tijd op weg naar een stoeltje bij de stal uit Grove, maar het team besloot uiteindelijk te kiezen voor Sergey Sirotkin als coureur naast Lance Stroll. Voor Kubica is dit jaar een rol als reservecoureur weggelegd.

Over het algemeen hangt zo’n reservecoureur er maar een beetje bij, maar van Kubica wordt meer verwacht. Als ervaren rot moet hij meehelpen bij het ontwikkelen van de FW41. Daarvoor mag hij dus in actie komen tijdens de eerste vrije trainingen van drie races: Spanje en Oostenrijk zijn al zeker, de derde nog niet.

De Pool hoopt vanuit die ervaring op meer: “ik krijg niet veel tijd achter het stuur van een Formule 1-auto, maar het zijn kansjes. Ik vorm weer onderdeel van een F1-team en ik denk dat dit weer deuren opent.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen