Robert Kubica legt ‘succesvolle’ test af op Silverstone

kubiva

Op het bewolkte circuit van Silverstone heeft Robert Kubica vandaag een ‘succesvolle’ eendaagse test afgelegd, aldus het team van Williams. Kubica reed in de FW36 uit 2014, om mogelijk te zien of de Pool fit, en vooral snel genoeg is om volgend jaar terug te keren in de Formule 1.

Kubica maakt zich sterk voor een terugkeer in de hoogste klasse van de autosport, zes-en-een-half jaar na zijn zware rally-ongeluk. Hij vecht om een stoeltje bij Williams, naast Lance Stroll, met Paul di Resta, Felipe Massa en Pascal Wehrlein. Het team nam de test ‘achter gesloten deuren af’, zoals dat heet, en liet dus ook geen informatie los betreft het aantal afgelegde ronden en de rondetijden.

Teammaat

De oud-Formule 1-coureur zal volgens planning van Williams ook nog eens op de Hungaroring in actie komen, waar hij eerder in een Renault van dit seizoen mocht testen. Naar verwachting zal deze test volgende week plaatsvinden, daags voor de Amerikaanse Grand Prix in Austin, Texas. Williams-reserverijder Paul di Resta zal een dag later gaan testen. Williams heeft een uitgebreid testprogramma opgesteld voor de kandidaten en zegt geen haast te hebben om een besluit te nemen. Toch zeggen ingewijden dat de bekendmaking wie de teammaat van Stroll gaat worden in 2018 nog voor het einde van dit seizoen wordt verwacht.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden