Robert Kubica mikt op meerdere jaren in de Formule 1

kubica

Robert Kubica keert dit seizoen na een afwezigheid van acht jaar terug op de startgrid van de Formule 1. Velen hadden hem na zijn zware rallycrash al opgegeven, maar de Pool verraste vorig jaar vriend en vijand door een testrol bij Williams. Dat bleek zo goed te gaan dat het team hem voor dit jaar een eenjarig racecontract aanbood.

Als het aan de eenmalig Grand Prix-winnaar ligt blijft het echter niet bij dat ene jaar. De inmiddels 34-jarige Kubica wil meer. Zijn grote doel is nu om het dit jaar zo goed te doen dat Williams ook voor de langere termijn niet om hem heen kan, zo liet de Pool weten tijdens een sponsorevenement in zijn thuisland: "Het draait niet om een terugkeer in de Formule 1, ik hoop hier langer te kunnen blijven. Dat zal de echte uitdaging worden."

Ondanks een beroerd jaar waarin Williams als tiende en laatste eindigde in het constructeurskampioenschap, heeft Kubica veel vertrouwen in de nieuwe auto: "De situatie is niet gemakkelijk, dat weten we. Ik houd er niet van om dingen te beloven, maar ik ga mijn best doen. Ik denk dat het team veel heeft geleerd van de fouten van afgelopen jaar, dus ik denk dat we het dit jaar iets makkelijker zullen hebben."

In de tweede aflevering van onze podcast F1 aan Tafel bespraken we de kansen van Kubica:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen