Robin Frijns: “We hebben niet de snelste auto”

3-EPS608_180430_J6I0503

Robin Frijns, coureur voor Envision Virgin Racing, verschijnt vrijdag aan de start van zijn vijfde seizoen in de Formule E.

In een gesprek met Grand Prix Radio over de verwachting van het nieuwe seizoen is hij twijfelachtig. “In seizoen 5, toen ik terug in de Formule E stapte bij Virgin, heb ik een goed seizoen gedraaid.” Frijns had toen sowieso op het podium moeten eindigen, stelt hij. “Maar als je er dan twee keer af wordt gereden in de wedstrijd, dan zit het ook niet mee. Vervolgens hadden we in seizoen 6 de auto gewoon niet om voorin mee te rijden. Ik hoop dat we komend seizoen ons niveau van seizoen 5 terug kunnen pakken", aldus de Nederlander.

2-EPS7T1_102654_J6I5349-700x467
(c) FIA Formula E

Teamgenoot

Komend seizoen is Nick Cassidy de teamgenoot van Robin Frijns. Het is het eerste seizoen van Cassidy in de Formule E. Volgens Frijns gaat Cassidy vanaf de start van het seizoen er goed bij zitten. "Nick heeft een tijdje in Japan gereden en heeft daar de Super Formula en de Super GT gewonnen. Hij is gewoon een allround goede rijder, rijdt altijd vooraan mee om voor het kampioenschap te vechten”, aldus Frijns, die het teambelang hoog in het vaandel heeft. “Hopelijk kunnen we als team terug de Top-3 in, daar hebben we Nick zeker voor nodig", meent Frijns.

Kampioenschap

De Formule E is een spannende competitie. In de zes verreden seizoenen werden drie verschillende teams kampioen. Over de kansen van het seizoen is Frijns duidelijk. "Na de wintertest kan ik één ding zeggen: we hebben niet de snelste auto. Het is moeilijk in te schatten na de wintertests. We reden op een baan waar we normaal als Formule E nooit reden, maar het veld zit dichtbij elkaar, ongeveer een seconde. Als we rond de Top-5 rijden, zijn we volgens mij goed bezig."

Frijns denkt te weten welke teams komend seizoen goed gaan presteren. "Ik denk dat DS Techeetah net als vorig jaar vooraan rijdt. Verder zien Nissan(E.Dams) en BMW (i Andretti Motorsport) er van de buitenkant sterk uit. Hopelijk zitten wij dicht bij deze drie teams, misschien wel ertussen", hoopt Frijns.

1-EPS607_162513_ALS6588-700x467
(c) FIA Formula E

Frijns is samen met Nyck de Vries het Nederlandse duo binnen de Formule E. Frijns denkt dat De Vries, die bij Mercedes rijdt, goed van voren mee gaat rijden. "Mercedes heeft de laatste wedstrijd een 1-2 gehaald met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. Sinds vorig jaar is Mercedes een fabrieksteam geworden, ik verwacht wel dat ze stappen hebben gemaakt. We zagen vorig jaar in Berlijn dat ze steeds sneller werden naarmate ze meer hadden gereden."

Doelstellingen

Over zijn doel dit seizoen is Frijns duidelijk. "Ik ben hier natuurlijk om kampioen te worden. Ik ga niet dit seizoen in met de gedachte om zevende te worden. Maar als eerste wil ik gewoon competitief zijn. Hebben we bijvoorbeeld een redelijke auto en word ik derde, wat het maximale zou zijn, dan ben ik tevreden. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar het doel is alles uit de auto halen", aldus Robin Frijns.

Op 26 februari begint het Formule E seizoen met de eerste race in Riyadh. Hoe het seizoen er verder uit ziet lees je hier.

Lees ook: Frijns maakt debuut in LMP2-klasse WEC met Team WRT

Lees ook: Van kartkampioen naar Formule E-coureur: Nyck de Vries is jarig

Lees ook: McLaren tekent voor optie Formule E

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden