SI201905180287_hires_jpeg_24bit_rgb-1

Televisieregisseur van de Formule 1 bij Ziggo Sport, Rolf Meter, zegt in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, dat hij zich niet kan voorstellen dat de Grand Prix van Nederland niet door zou gaan. Meter bezocht circuit Zandvoort en gaf nieuwe inzichten voor de grand prix die in september wordt gehouden.

"Het is ongelofelijk wat er op het circuit gebeurt", vertelt Meter. Hij verwijst naar de hoeveelheid tribunes die er momenteel gebouwd worden op het circuit. "Daar is goed afstand te houden en er wordt ook gekeken naar mogelijkheden om mensen op anderhalve meter van elkaar te houden."

Er is veel discussie rondom de maatregelen bij zowel de Grand Prix van Nederland als de Grand Prix van België, die een week eerder gehouden wordt. De Belgische huisartsenbond, Domus Medica, vindt namelijk dat de grand prix op Spa afgelast moet worden. Meter begrijpt de zorgen, maar zegt ook dat hij begrepen heeft dat sportevenementen goed beheersbaar zijn. "En als sportliefhebber vind ik het natuurlijk geweldig als het doorgaat."

Ziggo Sport op circuit Zandvoort

Presentator van de aflevering, Alexander Stevens vraagt ook naar de restricties op het circuit. Meter zegt dat er aparte zones zijn voor de media. Hij vertelt dat Ziggo met een reportagewagen op het circuit kan staan met toegang tot de paddock. Om de paddock in te komen moeten ze een andere pas gebruiken zodat ze met Olav Mol en Jack Plooij interviews kunnen doen. Hij zegt ook dat ze een eigen set hebben op het media compound waar ze interviews kunnen doen met Robert Doornbos en Rob Kamphues.

Meter bevestigt ook dat de uitzendingen van het Formule 1 Café op Ziggo worden uitgezonden vanuit Huis ter Duin. "Hopelijk met wat publiek erbij als dat mag en anders doen we daar gewoon onze reguliere uitzendingen."

"We hebben als team naar deze grand prix uitgekeken"

Volgens Meter kijkt het team van Ziggo Sport uit naar de grand prix in Zandvoort, vooral omdat het vorig jaar niet doorging. Hij vertelt dat het team erg teleurgesteld was, maar dat het nu een unieke kans is om erbij te zijn. Ook omdat Ziggo de rechten verliest na dit seizoen. "Het is gewoon heel bijzonder om na zoveel jaren op Zandvoort erbij te zijn."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Directeur GP Spa: “Dramatische periode voor de regio”

Lees ook: Bleekemolen over Hongarije: “Messen zijn nu echt geslepen”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen vecht verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden