Romain Grosjean om de tafel met Charlie Whiting

1920x1080-Romain-Grosjean-Haas-F1-GP-Hongarije

Wat houdt ‘fair racen’ in? Hierop zou Romain Grosjean graag een antwoord willen hebben. Daarom wil de Fransman, die tevens voorzitter is van de GPDA, om de tafel zitten met wedstrijdleider Charlie Whiting.

Afgelopen zondag tijdens de Hongaarse Grand Prix clashte Grosjean met Nico Hülkenberg. De actie van de Duitser bleef onbestraft, terwijl Max Verstappen een straf van tien seconden aan de broek kreeg na een touché met teamgenoot Daniel Ricciardo. Ook Grosjeans teamgenoot Kevin Magnussen kreeg vijf seconden straf.

Stewards

“De lijn die de stewards hanteren is vreemd”, zegt Grosjean in gesprek met Fox Sports Asia. “Kevin maakte niet eens contact met Hülkenberg. Nico raakte mij, Kevin raakte Nico niet. Hij dwong hem gewoon wijd, heel wijd.”

Grosjean zal de situatie voorafgaand aan de Belgische Grand Prix bespreken met Whiting. “Het is al eerder op tafel gekomen. Er was een prachtig gevecht tussen Vettel en Verstappen op Silverstone, maar zij kwamen weer op de baan, dus ik heb gezegd: wat kunnen we doen? We willen racen, maar geen wheelbanging. Dit is geen NASCAR.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen