Rosberg legt zwakte Hamilton bloot

RosbergHamilton

Regerend F1-wereldkampioen Nico Rosberg vertelde onlangs hoe hij vorig jaar zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton versloeg en zich daardoor tot kampioen wist te kronen. De sleutel tot succes was om keihard toe te slaan tijdens de ‘ups and downs’ die Hamilton kende gedurende het seizoen.

Sky Sports vroeg aan de Duitser om de sterke en zwakke punten van Hamilton te benoemen en hoe hij daar gebruik van wist te maken om hem te verslaan in de jacht op de titel. "Zijn pure snelheid is fenomenaal, maar zijn zwakke punt is misschien wel dat hij niet altijd even constant presteert gedurende een seizoen. Wil je iemand als Lewis verslaan, dan moet je profiteren van de kansen die je krijgt. Dat is precies wat ik vorig jaar probeerde te doen en dat pakte goed uit," aldus Rosberg.

Na de zomerstop in 2016 kende Hamilton mechanische pech en raakte hij even uit vorm. Rosberg vertelde dat hij op die momenten zijn prestaties maximaliseerde en dat dat de doorslag gaf in zijn jacht op de titel. Hamilton won vijf races op rij niet en Rosberg sloeg keihard toe door bij vier van deze vijf races de overwinning op zijn naam te schrijven. Hierdoor had Rosberg genoeg aan een tweede plek in de laatste race in Abu Dhabi om de titel veilig te stellen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden