"Ross Brawn en Pat Symonds verlaten F1 in 2022"

Ross-Brawn-christian-horner

Ross Brawn en Pat Symonds treden naar verluidt aan het einde van 2022 af als Formule 1-directeur en technisch directeur. Dit valt te lezen in een document van de Formule 1 waarin een update wordt geven over de ontwikkelingen binnen de organisatie in de toekomst.

Ross Brawn (67) is de huidige Formule 1-directeur en verwacht aan het einde van aankomend seizoen af te treden terwijl technisch directeur Pat Symonds is van plan om in de zomer te vertrekken, hij is dan 69. Brawn houdt nu nog toezicht op de wijzingen in het technische en sportieve regelementen, zoals het sprintrace format van volgend jaar. Symonds leidt de technische afdeling en houdt zich vooral bezig met de regels, waaronder de nieuwe regels die in 2022 geïntroduceerd worden.

Grand Prix van Saoedie-Arabië / 2021
Foto: Pirelli (Sam Bloxham / LAT Images)

Stap terug

Beide heren zijn druk bezig geweest met de veranderingen die eraan komen in 2022. Nu alles wordt afgerond of al is afgerond lijkt het erop dat ze er allebei voor kiezen om het rustiger aan te doen nu ze de pensioensleeftijd hebben bereikt. Het technische team van F1 wordt dan overgedragen aan de FIA. Dit is gedeeltelijk vanwege de Europese wetgeving om de organisatie die promotie maakt voor de sport te scheiden van de wettelijke processen om regels in te stellen. Daarmee moet het duidelijker worden welke belangen en verantwoordelijkheden elk team en organisatie binnen de Formule 1 heeft. Het is nog niet duidelijk wie Brawn en Symonds zullen gaan opvolgen.

Lees ook: Verstappen voor Hamilton op eerste rij GP van Abu Dhabi

Lees ook: Oscar Piastri nieuwe Formule 2-kampioen

Lees ook: F1 bezorgd om kalender 2022 vanwege corona

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen