Ross Brawn juicht input coureurs toe

image

Sportief directeur Ross Brawn van de Formule 1 hoopt dat meer Formule 1-coureurs bereid zijn hun mening te geven over de toekomst van de koningsklasse van de autosport. De Brit reageert hiermee op uitspraken van Lewis Hamilton, die verbaasd was dat in de eerste discussies over nieuwe reglementen de coureurs niets werd gevraagd.

"We weten heel goed dat de Formule 1 een belangrijke koerswijziging moet maken als het zijn positie als een van de meest gevolgde sporten ter wereld wil behouden", zegt Brawn. "Het zou fantastisch zijn als we direct input kunnen krijgen van de rijders."

Constructieve bijeenkomst

Onder andere Hamilton schoof daarom vorige week aan bij een vergadering in Parijs waar de teambazen en de FIA de toekomst van de Formule 1 bespraken. De vijfvoudig wereldkampioen beschreef de bijeenkomst als 'constructief'. Bovendien had hij het gevoel dat er naar hem werd geluisterd.

"We (de coureurs) moeten er op de volgende vergadering ook bij zijn", zei Hamilton in gesprek met persbureau Reuters. "Ik zou graag willen terugblikken en zeggen dat ik deel was van de positieve verandering voor de fans die naar de Formule 1 kijken en dan niet alleen als coureur, maar als iemand die echt om de sport gaf."

Kritisch op bazen Formule 1

Hamilton blijft daarom kritisch. Na de race in Frankrijk haalde hij uit naar de bazen van de sport. "Wijs niet naar de rijders, want wij maken de regels niet. Je moet druk uitoefenen op de mensen die aan de top staan, die de klus moeten klaren. Ze proberen het, maar ze nemen al jaren slechte beslissingen. Het is belangrijk om te beseffen dat het niet de schuld is van de rijders."

Hamilton gaat verder: "Dit is al jaren de constante cyclus van de Formule 1 en dat is het gevolg van de manier waarop Bernie (Ecclestone) het heeft opgezet en de beslissingen die ze toen hebben genomen. Totdat die managementstructuur verandert, blijft het op dezelfde manier verdergaan."

Teams niet bemoeien met reglementen

Hamilton vindt dan ook dat de FIA en niet de teams de reglementen moet opstellen. "De teams moeten daar volgens mij niet bij betrokken zijn, omdat de teams allemaal iets voor zichzelf willen doen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen