image

Ross Brawn heeft geen problemen met het bestaan van B-teams. De sportief directeur van de Formule 1 denkt dat het mogelijk moet blijven om als kleine renstal onderdelen in te kopen bij een groter team en zo tegen betrekkelijk lage kosten aan de Formule 1 mee te doen.

Haas en Alfa Romeo maken gebruik van deze constructie door niet alleen hun motor, maar bijvoorbeeld ook de wielophanging, stuurinrichting en versnellingsbak van Ferrari af te nemen. En ook Toro Rosso kruipt steeds dichter tegen Red Bull aan. Renault en McLaren zijn fel tegen deze constructie, omdat zij vinden dat een Formule 1-team zijn eigen onderdelen en auto moet ontwerpen en produceren. De huidige regels zouden zorgen voor oneerlijke concurrentie.

Brawn zegt in een interview met Sky Sports dat het leentjebuur spelen niet afgeschaft moet worden: "Het model dat bijvoorbeeld Haas hanteert is interessant en succesvol. Het moet ook in de toekomst mogelijk blijven dat een team mee gaat doen en er direct goed uit ziet. Hier en daar moeten we de regels over wat ze precies wel en niet mogen wat bijschaven, maar alle hulde: ze hanteren een model dat er altijd al was, maar niemand zo ver heeft doorgevoerd. Een geweldig verhaal."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen