Ross Brawn: 'Mogelijk Formule 1 in Londen'

AP-1SKDK3K9H2111_news

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, denkt dat Londen een aardige kans maakt op het organiseren van een Grand Prix. Zo’n race zou dan niet in het centrum van de Engelse hoofdstad moeten plaatsvinden, maar in de buitenwijken.

"Omdat je met minimaal een week aan activiteiten zit, ontwricht je het hele centrum en dat zou onacceptabel zijn. Ik denk niet dat Londenaren bang hoeven te zijn dat wij de hele stad een week overnemen", aldus Brawn in The London Evening Standard.

Stratencircuits

Liberty Media en Formula One Management richten zich meer en meer op stratencircuits in grote steden: zo staat vanaf 2020 in Hanoi de Grand Prix van Vietnam op het programma en waren er gesprekken met Miami.

Silverstone

Brawn denkt niet dat de race in Londen ten koste gaat van de klassieke Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. Dat circuit heeft nog steeds geen nieuw contract met FOM en er werd al gespeculeerd dat de organisatie Silverstone wil laten schieten ten faveure van Londen. Maar Brawn denkt daar anders over: “We zien Londen graag als aanvulling op Silverstone. Er zijn mogelijkheden dat het voor beide partijen kan werken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen