Ross Brawn relativeert saaie Formule 1-races

0049-1

Na de processie van Monaco volgde in Canada eveneens een optocht. Tweemaal achtereen bleek de top drie bij de kwalificatie tevens de uitslag van de ‘saaie’ races. Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, reageert op de wereldwijde kritiek.

Toegegeven, Brawn had naar eigen zeggen zelf ook meer van de Canadese Grand Prix verwacht: “Het kampioenschap is erg spannend, maar zowel in Montreal als Monaco was de kwalificatie waarschijnlijk spannender dan de race.” Volgens de sportief directeur is dat in de straten van Monaco nog wel te verwachten, maar niet op het Circuit Gilles Villeneuve dat in het verleden garant stond voor spektakel.

Gelijkspel

Brawn zegt zich vooralsnog geen zorgen te maken dat de afgelopen twee edities de toeschouwers niet op het puntje van hun stoel brachten. Volgens de oud-teameigenaar kent elke mondiale competitie saaiere evenementen. Hij sluit zich aan bij racewinnaar Sebastian Vettel die de criticasters na de race waarschuwde dat het komende WK Voetbal ook ongetwijfeld saaie wedstrijden zal bevatten. “Net als Sebastian ben ik een voetballiefhebber, ik heb ook wedstrijden tussen topteams zien eindigen in een doelpuntloos gelijkspel”, voorspelt Brawn.

Wat Brawn wel zorgen baart is het gat tussen de coureurs in de top zes: “In Canada was dat te groot.” Hij onderstreept dan ook het belang van nieuwe reglementen in 2021: “We moeten er voor zorgen dat we spectaculaire en onvoorspelbare races kunnen bieden uit een meer evenwichtig deelnemersveld.” In Canada finishten slechts zes coureurs uit de drie top teams in dezelfde ronde, Nico Hulkenberg was in de Renault ‘best of the rest’, op één ronde achterstand.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen