Ross Brawn steekt loftrompet over Max Verstappen

AP-1WX5C1UGH2111_news

Ross Brawn, de sportief directeur van Liberty Media is vol lof over het optreden van Max Verstappen in Singapore. De Nederlander eindigde afgelopen weekend op een tweede plaats achter Lewis Hamilton, maar voor Sebastian Vettel.

Brawn, in het verleden werkzaam bij Benetton, Ferrari, Honda, Brawn GP en Mercedes, roemt niet alleen de snelheid, maar ook de kalmte van de Nederlander. "Hij heeft elke druppel uit zijn Red Bull geperst; eerst met zijn kwalificatie op zaterdag en daarna op zondag met een onberispelijke race waarin hij echt liet zien gegroeid te zijn."

De Engelsman doelde daarmee op enkele incidenten in het begin van dit seizoen. Afgelopen zondag zag hij een heel andere Verstappen dan een half jaar geleden: “Hij dichtte het gat naar Hamilton toen die in het verkeer terecht kwam. Zelfs toen wist hij onnodige risico’s te vermijden. Het geeft alleen maar aan dat de Nederlander alles in zich heeft van een toekomstig kampioen."

Brawn roept Red Bull Racing dan ook op om Verstappen een competitieve auto te geven: "Max groeit en nu heeft hij een auto nodig waarmee hij op elk circuit kan vechten voor de overwinning."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen