Brawn: "Titelstrijd niet beslist tijdens kwalificatierace"

RossBrawn

De eerste twee kwalificatieraces worden gehouden in Silverstone en Monza. De keuze voor de derde locatie zou een race overzee moeten zijn. Brazilië werd genoemd als optie, maar dat is nooit echt bevestigd. De race op Interlagos is bovendien nog onzeker vanwege het coronavirus. De Formule 1 heeft voor nu besloten een definitieve beslissing even uit te stellen. Het COTA, waar mogelijk twee F1-races gehouden worden als er door corona nog een race zou komen te vervallen, behoort tot de mogelijkheden. De Formule 1 gaat er wel van uit dat het een weekend wordt dat niet te laat in het seizoen valt om te voorkomen dat de titelstrijd op een zaterdag zou worden beslist.

“Wat betreft de derde locatie moeten we heel voorzichtig zijn door de impact van het coronavirus”, aldus Brawn op een vraag van Motorsport.com. “Zeker omdat het een overzeese race is en we nog een paar maanden de tijd hebben, kiezen we ervoor nog even tot wachten tot we een beter beeld hebben van de situatie. Maar eerlijk gezegd zijn er tussen het eind van het Europese seizoen en de laatste twee races nog wel kansen om het te doen. We willen liever wachten tot we met zekerheid een derde race kunnen aankondigen, dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. We zullen het op termijn bekend maken, maar we wachten de omstandigheden in de komende maand nog even af.”

Niet op tijd geregeld voor Oostenrijk

Brawn zegt alle opties open te houden: “Eerder dit seizoen werd de suggestie gewekt dat de Oostenrijkse double-header het ideale moment was om een kwalificatierace te houden, maar Brawn verklaart waarom daar uiteindelijk niet voor is gekozen. “We hebben Silverstone gekozen als eerste race. Op dat moment hadden we nog geen twee races in Oostenrijk op de planning. Daarnaast heeft het best lang geduurd voordat we alles op orde hadden. Niet alleen het reglement, maar ook andere zaken achter de schermen. We moesten een nieuw timingsysteem bouwen dat geschikt is voor de sprint, daarnaast moesten er nieuwe graphics voor televisie ontworpen worden. Dat konden we simpelweg niet allemaal geregeld hebben voor Oostenrijk.”

Lees ook: Gasly benaderd door meerdere teams voor 2022-stoeltje

Lees ook: Tsunoda krijgt steun van Pérez na moeilijke races

Lees ook: Charles Leclerc reed 2022 Ferrari-auto in simulator

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden