Ross Brawn vindt niveauverschil in Formule 1 'onacceptabel'

brawn

Ross Brawn, de sportief directeur van Formula One Management, is niet echt te spreken over het gat tussen de top drie teams Mercedes, Ferrari en Red Bull en de rest van het veld.

In een interview met ESPN noemt de Engelsman de verschillen 'onacceptabel.' Sinds de start van het 1.6 liter V6-tijdperk in 2014 hebben de drie genoemde stallen alle Formule 1-races gewonnen. 'Best of the rest' Renault had dit seizoen maar liefst 297 punten achterstand op de nummer drie Red Bull Racing.

"Ze reden praktisch hun eigen kampioenschap. Net als in 2017 kwam het slechts één keer voor dat een rijder van één van de zeven andere teams een podium haalde: Vorig jaar was dat Lance Stroll met Williams, dit jaar Sergio Pérez voor Force India. Twee podiums op een totaal van 123 is onacceptabel, vooral omdat het verschil in techniek en financiën alleen maar groter wordt."

De organisatie hoopt met de regelwijzigingen van 2021 en het voorgestelde budgetplafond wat te doen aan de verschillen. "We proberen er echt alles aan te doen om dit probleem samen met de FIA en de teams te tackelen, de toekomst van de Formule 1 hangt er van af. We moeten met z’n allen accepteren dat we zo niet langer verder kunnen", aldus Brawn tegen de Amerikaanse sportzender.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen