Ross Brawn wil per seizoen twee tot drie races extra

image

Het lijkt er op dat de Grands Prix van Spanje, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en Mexico ook volgend jaar gewoon op de Formule 1-kalender staan.

Het contract van de vijf genoemde races loopt aan het einde van dit jaar af en met geen van de vijf organisatoren is al overeenstemming bereikt over een verlenging. In een interview met Sky Sports laat Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1-organisatie, echter weten dat het hem zou "verbazen" wanneer de sport één van de huidige races verliest.

Dat de genoemde races waarschijnlijk ook volgend jaar op de kalender staan zou slecht nieuws kunnen zijn voor de kansen van Zandvoort en de Grote Pijs van Nederland ware het niet dat Brawn tijdens het interview opmerkte dat de racekalender zeker uitgebreid gaat worden: "We willen per seizoen twee tot drie races extra hebben. We denken dat we dat kunnen doen zonder dat de teams er al te veel last van hebben."

Een van die "twee tot drie races" is in ieder geval de Grand Prix van Vietnam die volgend jaar op het programma staat. Het lijkt er op dat Zandvoort en Miami de twee belangrijkste andere gegadigden zijn. In Zandvoort besloot de gemeenteraad afgelopen dinsdag om vier miljoen euro in het sportevenement te steken, terwijl ook het gemeentebestuur van Miami deze week bekendmaakte verder gaat met het binnenhalen van de Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen