Rossi weigert de hand van Marquez te schudden

180906_SMA_handshake

Tot twee keer toe stelde Valentino Rossi in de persconferentie voor de MotoGP van San Marino dat hij 'geen probleem' heeft met Marc Marquez. Maar de uitgestoken hand schudden van zijn rivaal weigerde hij opzichtig. Hij vermeed elke vorm van contact.

Voorafgaand aan de persconferentie voor Rossi’s thuiswedstrijd – hij woont letterlijk op een steenworp afstand van het circuit van Misano – had Marquez in een televisie-interview met het Italiaanse Sky Sports aangegeven dat hij graag zou willen dat de vrede werd getekend tussen hem en Rossi.

De twee leven op gespannen voet sinds Marquez in de Grand Prix van Argentinië in een mislukte inhaalactie Rossi ondersteboven reed. Zijn excuses direct na de race werden geweigerd door Rossi: Marquez werd zonder pardon de pitbox uitgebonjourd.

In 2015 was het al oorlog tussen de Italiaan en de Spanjaard, toen Rossi Marquez ervan beschuldigde in dienst van diens landgenoot Jorge Lorenzo te rijden, die toen wereldkampioen werd. Daarna normaliseerden de verhoudingen wel, nadat Rossi en Marquez elkaar de hand schudden na afloop van een race.

Maar helemaal goed kwam het nooit. Sinds de beschuldigingen van Rossi wordt Marquez uitgejouwd en krijgt hij fluitconcerten om te oren van het Rossi-legioen. Zeker in de thuiswedstrijd van de Italiaan zal Marquez dit weekend op weinig sympathie van het publiek kunnen rekenen. "Het is niet leuk, maar ik trek me er weinig van aan", zei Marquez in het interview met Sky. "Ik roep mijn fans op om niet zulke dingen te doen en zich te gedragen. Het zou goed zijn voor de sport als anderen dat ook zouden doen."

180906_SMA_Marquez_Rossi
Rossi bedankt voor de hand van Marquez.

In de persconferentie kreeg Rossi tot twee keer toe de vraag voorgelegd wat hij vond van de wens van Marquez om vrede te sluiten. Beide keren antwoordde Rossi dat er wat hem betreft geen problemen waren. “Ik heb gehoord wat hij zei, maar wat mij betreft zijn we oké. Er is geen probleem. En dus is er geen handdruk nodig om dat te bevestigen.”

Gedurende de hele persconferentie vermeed Rossi ieder contact met Marquez, terwijl ze naast elkaar zaten. Hij gunde hem nauwelijks een blik waardig. Marquez haalde er de schouders over op. “Dan kan ik er ook niks aan doen. Ik zou het prettig vinden als we weer gewoon met elkaar door een deur zouden kunnen, maar blijkbaar is dat onmogelijk. Het is wat het is.” Ook een laatste gelegenheid om de kou uit de lucht te nemen, bij het fotomoment en bij het weglopen, liet Rossi onbenut.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen