WilliamsF1_42342_HiRes

George Russell heeft zijn mening over de zware crash met Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna na het zien van de beelden iets bijgesteld. Dat zegt hij aan Racefans. Door de crash konden beide coureurs niet finishen.

Russell geeft na het bekijken van de camerabeelden toe dat Bottas toch niet helemaal fout zat bij de crash. De Williams-coureur zette zijn rechterwielen op het vochtige gras langs het circuit en raakte daarbij Bottas. Hierdoor ontstond een enorme crash waardoor de race een rode vlag kreeg. Na de mislukte inhaalactie van Russell, waarbij ze elkaar op hoge snelheid raakten, belandden ze allebei in de grindbak en kregen de twee coureurs het flink aan de stok.

Camerabeelden

Nadat Russell eerder de schuld voor de crash bij Bottas legde, geeft hij na het zien van de beelden toe dat Bottas misschien toch gelijk had. “Als je alles in slow motion en vanuit verschillende hoeken kunt bekijken ziet het er allemaal heel anders uit”, zegt de Brit. “Ik was meer gefrustreerd door de snelheid van het incident. Ik heb nog nooit een crash gehad aan het einde van een recht stuk terwijl we allebei vol gas reden.”

De Williams-coureur vindt overigens niet dat hij zelf fout zat. “Ik veroorzaakte de crash door te spinnen, maar was het verkeerd om voor die inhaalactie te gaan? Absoluut niet. Het zou dom zijn geweest om op die positie te liften.”

Lees ook:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden