Russell geen voorstander van tweedaagse raceweekenden

WilliamsF1_21045_HiRes

George Russell is geen voorstander van het idee om de vrijdag te schrappen. Het missen van de twee vrije trainingen zou volgens hem alleen maar chaos veroorzaken. Daarentegen vindt hij 4 uur aan vrije trainingen wel te veel.

Afgelopen weekend op de Nurburgring was voor het eerst dit seizoen sprake van slechts een enkele vrije training. Volgend weekend op Imola zal dit weer het geval zijn, maar de derde vrije training duurt daar wel een half uur langer.

De Williams-coureur ziet er geen baat bij om de vrijdag in zijn geheel te schrappen, maar oppert wel een idee om de trainingen in te korten. Momenteel duren de vrije trainingen in totaal vier uur, wat volgens hem minder zou mogen.

“Het zou geen goed idee zijn om de vrijdag volledig te verwerpen, maar drie vrije trainingen en 4 uur trainen is wel te veel. Twee vrije trainingen zou beter zijn. Als je de vrijdag weglaat mis je namelijk de kans om de koeling van de auto, de bandentemperaturen en de aerodynamica te perfectioneren.”

Het verminderen van de trainingstijd zou volgens George wel leiden tot het nemen van meer risico´s om prestaties te verbeteren. “Persoonlijk kon ik wel genieten slechts twee dagen rijden. Het hangt dan volledig van het team af wat je doet en hoeveel risico je neemt. Dat er weinig fouten worden gemaakt door coureurs komt ook door de vele trainingen. Op de Nurburgring zag je bijvoorbeeld meer uitvalbeurten. Het hebben van minder trainingssessies zou hier best de oorzaak van kunnen zijn.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen