Russell grijpt net naast pole: "Had niks te verliezen"

WilliamsF1_50164_HiRes

Na een bloedstollende kwalificatie op een regenachtige dag in Spa-Francorchamps, is het George Russell gelukt om zich voor het eerst in zijn Formule 1-carrière binnen de top 3 te kwalificeren. De Williams-coureur zal de race van start gaan op de tweede positie, vóór Lewis Hamilton.

Een trotse Russell verscheen na afloop van de kwalificatie voor de camera. "Ik vond dat we het al goed deden in Q1 en tijdens de trainingen. Nu staan we hier op de eerste startrij." De Brit sprak vol lof over zijn team, die precies op de juiste momenten voor een bandenwissel koos. "De auto voelde heel goed en ik had veel vertrouwen."

'Ik had niks te verliezen'

De Brit bevond zich op een gelukkige positie en had niks te verliezen. Het behalen van Q3 is normaalgesproken niet eens vanzelfsprekend voor het team van Williams, dus een tweede positie is al helemaal een fenomenaal resultaat. "We moesten er gewoon voor gaan." Met een maximale motormodus ging het team er vol voor. "De race is belangrijk en ik moet wat punten gaan scoren", aldus Russell.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE: klik hier voor audio- en videostream

Lees ook: Verstappen pakt pole, Russell verassend op P2

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden