George Russell nieuwe directeur GPDA

WilliamsF1_39209_HiRes

George Russell is de nieuwe directeur van de Grand Prix Drivers' Association (GPDA). De 23-jarige Brit sluit aan bij voorzitter Alex Wurz en mede-directeur Sebastian Vettel. 

De GPDA behartigt de belangen van de coureurs in de Formule 1. Voorheen was Romain Grosjean een van de directeuren van de organisatie. Nu de Fransman vertrekt uit de Formule 1 en de overstap maakt naar de IndyCar heeft hij besloten afstand te doen van de functie. Wel blijft Grosjean het komende jaar aan als adviseur om zijn werk op het gebied van veiligheid en de lessen die geleerd zijn van zijn crash tijdens de GP van Bahrein af te ronden.

Vierde lid

De GPDA kent dit jaar zelfs vier leden, want Anastasia Fowle wordt ook directeur. Het is de eerste keer dat er iemand wordt aangesteld die geen coureur is. Fowle heeft de GDPA de afgelopen jaren bijgestaan als juridisch adviseur en moet zich nu vooral bezig gaan houden met het ondersteunen van activiteiten van de organisatie.

WilliamsF1_40437_HiRes-700x467
Foto: Williams Racing Photos

"Het is een eer en voorrecht om voorgedragen te worden als directeur van de GPDA", zei Russell over zijn aanstelling. "Ik waardeer de steun van mijn mede-coureurs die mij deze rol toevertrouwen en de verantwoordelijkheid ervan erkennen. Ik kijk ernaar uit om samen met Anastasia, Sebastian en Alex de nieuwe uitdagingen en kansen aan te gaan."

Lees ook: Gasly: ''Beste wintertest bij AlphaTauri

Lees ook: Alfa Romeo volgens Russell meest verassende team

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden