Russell ontevreden over vijftiende plaats in kwalificatie

WilliamsF1_51291_HiRes

George Russell is na een vijftiende plek in de kwalificatie voor de sprintrace in Monza niet heel tevreden. Het is een tegenvaller voor de Brit die in de vorige kwalificatie voor de sprintrace op Silverstone naar een achtste plek kon rijden. De auto presteert volgens hem nog niet optimaal.

"Al vanaf het moment dat we het weekend begonnen zaten we niet in dezelfde positie zoals we in Silverstone zaten", zegt Russell tegenover F1.com na afloop. "We hebben de auto helemaal omgegooid voor de kwalificatie, omdat we in de eerste vrije training nergens waren." Hij denkt dat het team wel in een goede uitgangspositie zit voor de sprintrace, maar de auto voelt voor hem nog steeds niet goed aan.

Tweede vrije training

Voor aanvang van de sprintrace rijden de coureurs nog een vrije training. Russell hoopt dat ze in die tijd nog het een en ander kunnen veranderen aan de voorvleugel. Met de training hoopt hij dat het team iets beter kunnen begrijpen wat de auto nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Desondanks gaat de race zwaar worden volgens hem. "Als we een goede aanpassing kunnen maken aan de voorvleugel dan kunnen we misschien iets meer vechten. Maar het circuit heeft ook veel snelle bochten. De vrije training kan ons helpen, maar als ik eerlijk ben: we zijn niet zo competitief als we hadden gehoopt", aldus Russell.

Lees ook: Russell positief over plek naast Hamilton bij Mercedes

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië VT1 en kwalificatie

Lees ook: Gridstraf voor Bottas na vierde motorwissel dit seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden