Russell over kwali: "Niet slecht, maar we willen meer"

WilliamsF1_53971_HiRes

George Russell kende een pittige kwalificatie in Qatar. De Brit probeerde het maximale uit zijn materiaal te halen en bleef steken op de vijftiende plek. Hoewel het niet zijn beste kwalificatie ooit was, is Russell nog best tevreden omdat hij in ieder geval voor de Alfa Romeo's start.

"Het was een interessante sessie", begint Russell tegenover Ziggo Sport. Zijn eerste run verliep moeizaam, want het lukte de coureur niet om het beste uit de banden te halen. "Daardoor moesten we een snelle run doen gevolgd door een langzame ronde en daarna nog een snelle run", legt de Williams-coureur uit. Hij wist zijn tijd steeds iets te verbeteren.

George Russell / Williams / Qatar / 2021
Foto: Williams Racing Photos

'We hadden het lastig'

"Voor Q2 wilden we in één ronde alles geven en het maximale uit de auto en de banden halen, maar we hadden het lastig", blikt Russell terug op Q2. Volgens hem was het een rare sessie. Desondanks is de Brit wel redelijk tevreden met zijn startpositie voor de race. "We staan wel vier tienden voor de Alfa's, onze grootste concurrenten, dus dat is positief. En slechts een tiende achter een Ferrari en een McLaren, dus niet heel slecht, maar we willen meer."

Lees ook: Verstappen naar stewards wegens negeren dubbel geel

Lees ook: Lando Norris: “Eén van mijn beste kwalificaties dit seizoen”

Lees ook: Sergio Pérez kent slechte kwalificatie in Qatar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden