Russell: Problemen Red Bull laten Albon er onterecht slecht uitzien

WilliamsF1_21045_HiRes

De druk op Red Bull Racing neemt onder andere door tegenvallende resultaten steeds verder toe. Ook Alexander Albon krijgt steeds meer kritiek te verduren en de druk op zijn schouders om te presteren wordt steeds groter. Volgens Williams-coureur George Russell wordt Albon onterecht onder hoge druk gezet om te presteren terwijl de Red Bull-bolide alles behalve goed is. 

"Ik ken Alex (Albon red.) al 15 jaar en we zijn al jaren in dezelfde paddock te vinden", vertelde Russell in gesprek met Sky Sports F1. "Hij is één van de beste coureurs waar we allemaal tegen racen. Max (Verstappen red.), Charles (Leclerc red.)... iedereen zou hetzelfde zeggen. Albon heeft altijd aan de kop van het veld gelegen bij alles waar hij aan meedeed."

EdOCbFVWkAAySio-700x396
(c) Red Bull Racing

Het is ook Russell niet ontgaan dat het niet goed gaat met Red Bull en dat de druk op de schouders van Albon toeneemt. "Ik weet niet wat er in vredesnaam aan de hand is. Ik vind het echt heel erg voor hem, want het lijkt nu alsof hij een idioot is en dat is absoluut niet het geval. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ze moeten het snel voor hem oplossen."

Lees ook: Verstappen: ‘Zeer teleurstellende kwalificatie’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen