Russell: "Spanje meest bevredigende race tot nu toe"

door Julia Onclin
Steiner-melbourne

Voor Williams-coureur George Russell was de afgelopen race een van zijn meest bevredigende races tot nu toe. Zo kon de Brit vechten met onder andere Ocon, Raikkonen en Grosjean, iets wat tijdens de vorige races nog niet mogelijk was. 

"Ik denk dat het waarschijnlijk een van de meest bevredigende races is geweest, ook al lijkt het eindresultaat gewoon normaal" stelt Russell in gesprek met Formula1.com. Het eindresultaat had volgens de Brit wat beter gekund, maar Russell was al lang blij dat hij andere rijders op de baan in kon halen. "Ik was blij dat ik Romain (Grosjean red.) twee keer op de baan in kon halen. Ook had ik een goed gevecht met Kimi (Raikkonen red.). Wheel-to-wheel-racen had ik tot dan toe nog niet vaak kunnen doen."

Voor het team was het volgens Russell een vrij standaard weekend. Ook was de pace in Spanje een stuk minder dan tijdens de vier races daarvoor. Toch was het voor de Brit een positief weekend. "Op een gegeven moment zat ik vast achter Ocon. Hij had geluk dat hij DRS kreeg vanwege Giovinazzi, die vlak voor hem reed, toen ik bij hem in de buurt kwam."

"Ik heb genoten"

Russell stelt dat hij de Fransman anders op de baan ingehaald zou hebben. "Hij (Ocon red.) zou we zeker weer terug hebben ingehaald, maar ik was gewoon erg blij dat ik zo dicht in de buurt van een Renault kon blijven. Als je in een auto zit die niet zo snel is als de anderen, is het erg lastig om tegen ze te racen, maar ik heb er echt van genoten."

Lees ook: Steiner: “Analyseren waarom we veel performance zijn kwijtgeraakt”

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen