Russell tevreden met P10 en extra punt in Rusland

WilliamsF1_52018_HiRes

George Russell startte zondag in de Grand Prix van Rusland als derde, maar eindigde als tiende. Volgens hem was dat een voorspelbare uitkomst, gezien de snelheid van de auto. Gelukkig is hij wel blij met een extra puntje voor het constructeurskampioenschap. 

"Voor het weekend hadden we sowieso genoegen genomen met een tiende plaats en een punt", zegt Russell tegenover Ziggo Sport na afloop van de race. "We weten dat door de snelheid van onze auto in races dat het niet uitmaakte welke strategie we namen. De coureurs achter ons zouden me toch wel ingehaald hebben." Hij denkt niet dat het team iets anders had kunnen doen om de situatie voordeliger te maken.

George Russell / Williams Racing / Sochi / Rusland / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Gebruikte banden

Ook het feit dat de Brit aan het einde van de race op gebruikte intermediate-banden moest rijden, werkte niet in zijn voordeel. Hij had al zijn intermediate-banden gebruikt tijdens de kwalificatie. Zelf zegt hij dat hij enorm worstelde op die banden toen de regenval kwam in de laatste rondes van de race. Dat heeft zeker in het nadeel gewerkt. Eerder naar binnen voor regenbanden had volgens hem dus ook niet geholpen. "Desalniettemin hebben we meer punten binnengesleept, we take it", aldus Russell.

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Worsteling om op de baan te blijven”

Lees ook: Verstappen vecht terug naar P2: “Niet verwacht”

Lees ook: Norris baalt als een stekker: “Wisten niet dat regen toe zou nemen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen