Sainz: "Circuit is op veel plekken verraderlijk"

carlos sainz ferrari japan 2024 vrijdag

Carlos Sainz mag voor de Grand Prix van Miami met de race vanaf de tweede startrij starten. Hij wist achter teamgenoot Charles Leclerc de derde plek te bemachtigen. Op pole position start Max Verstappen, die twee tienden van een seconde sneller was als de Spanjaard.

Het weekend begon voor Carlos Sainz niet geheel over rolletjes met zowel een vijfde plek in de sprintkwalificatie als in de sprintrace. Eerder deze zaterdagavond wist Sainz negentien rondes lang maar niet aan Daniel Ricciardo voorbij te komen, die overigens een uitstekende sprintrace reed. Later op de dag pakte het al een stuk beter uit voor de Ferrari-coureur. In Q1 was zijn tijd goed genoeg voor een vierde positie en in Q2 wist hij door te gaan met een zevende tijd. Uiteindelijk is de tijd in Q3 het belangrijkst en daar wist hij gelukkig het meest uit te halen. Met slechts een tiende achter zijn teamgenoot en twee tienden achter Max Verstappen, moest Sainz genoegen nemen met een solide derde positie.

Carlos Sainz China 2024 Shanghai Zondag auto

Scuderia Ferrari Press Office

"Ik weet dat de pace er is"

Carlos Sainz laat in het interview erna duidelijk merken dat hij erg optimistisch is over de race van morgen. "Helaas wist ik Daniel niet voorbij te komen vanmiddag, maar ik voelde dat de pace er is", aldus Sainz. De Spanjaard vervolgt in één adem over de verschillende en verraderlijke factoren die op elk stuk van de baan weer hun eigen rol spelen. "Het circuit is op veel plekken verraderlijk met de nieuwe softs. Elke ronde is een avontuur met onder andere de wind, je weet niet wat er gaat gebeuren", stelt Sainz als belangrijke rol tijdens de race. Direct erna vult Sainz die uitspraak nog even aan met iets meer details. "Het is bijna onmogelijk om een perfecte ronde neer te zetten, want er is altijd een plek waar je glijdt, de banden oververhit raken of de wind je op een andere manier raakt. Aan de schone kant van de baan beginnen is daarom ook erg fijn", sluit de Spanjaard mee af.

Zie ook: Max Verstappen pakt pole position voor de Grand Prix van Miami

Zie ook: Verstappen blij met overwinning, maar weet dat er nog verbetering in zit

Zie ook: Charles Leclerc: "wou niet te veel risico nemen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden