Sainz en Norris leveren deel salaris in in strijd tegen coronavirus

2020AustralianGrandPrixWednesday_2ST9227

McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris leveren vrijwillig een deel van hun salaris in om zo hun team te helpen. Vanwege het coronavirus kunnen teams nagenoeg niet werken, wat betekent dat veel werknemers thuis zitten maar toch betaald moeten worden. McLaren is het eerste team dat een deel van haar personeel met verlof stuurt.

Het verlof van de geselecteerde teamleden zal ongeveer drie maanden duren, zo meldt Formula1.com. Het team doet dit om te voorkomen dat er teamleden ontslagen zullen moeten worden. De teamleden die met verlof zijn gestuurd, zullen echter wel gewoon betaald worden.

De Britse overheid heeft namelijk nieuwe maatregelen in het leven geroepen. Deze maatregelen stellen dat de overheid 80% van het salaris van het personeel dat aangehouden wordt door hun werknemer zal betalen. Dat doen ze voor lonen die oplopen tot £2.500 per maand. Het is door die maatregel dus aantrekkelijker om je personeel niet te ontslaan.

Verder levert iedereen die bij McLaren werkt een deel van het salaris in. Ook coureurs Norris en Sainz en CEO Zak Brown. Via een statement laat McLaren weten: "Deze maatregelen zijn gericht op het beschermen van banen op korte termijn om er zo voor te zorgen dat onze werknemers weer fulltime kunnen werken als de economie herstelt."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen