Sainz gedroomde opvolger van Vettel voor Ferrari

2019AustralianGrandPrixSunday_1ST0219-1

Carlos Sainz moet de opvolger gaan worden van Sebastian Vettel bij Ferrari. Volgens Motorsport.com zou er zelfs al een basisovereenkomst zijn en ontbreekt alleen de handtekening nog van de Spanjaard. De deal wordt binnen twee dagen wereldkundig gemaakt. 

Sainz wordt bij Ferrari gezien als de ideale teamgenoot van Charles Leclerc en omdat hij in tegenstelling tot Daniel Ricciardo weinig kost. Ricciardo is één van de topverdieners in de Formule 1 en de Scuderia vindt zijn salariseisen te gortig.

De 25-jarige Sainz debuteerde in 2015 namens Toro Rosso in de Formule 1, waar hij teamgenoot werd van Max Verstappen. Sainz stapte midden in het seizoen van 2017 over naar het fabrieksteam van Renault, waar hij Jolyon Palmer verving. Naast de ervaren Nico Hulkenberg deed hij het prima en stapte eind 2018 over naar het team van McLaren als opvolger van Fernando Alonso. Sainz moest plek maken bij Renault omdat Ricciardo de verrassende overstap maakte van Red Bull Racing naar de Franse renstal. In 2019 heeft Sainz zich uitstekend ontwikkeld en wist hij als zesde te eindigen in het kampioenschap. Als hoogtepunt van zijn seizoen scoorde hij zijn eerste podiumplaats tijdens de Grand Prix van Brazilië. Na een tijdstraf van Lewis Hamilton schoof Sainz op naar de derde plaats.

De keuze van Ferrari voor Sainz kun je enigszins opmerkelijk noemen, omdat Ferrari in het verleden vooral voor oudere en ervaren coureurs heeft gekozen. Met Leclerc (22) en Sainz (25) heeft het volgend jaar twee jonge coureurs in dienst. Sainz moet na Alfonso de Portago en Fernando Alonso de derde Spanjaard worden die namens Ferrari in de Formule 1 in actie komt.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden