Sainz: ‘Ik was de juiste man op het verkeerde moment’

cs_2-2

Carlos Sainz maakt volgend jaar, ondanks dat er een plaatsje vrij kwam bij Red Bull Racing, de overstap van Renault naar McLaren. De Spanjaard denkt dat als er eerder een stoeltje vrij was gekomen bij het Oostenrijkse team dat hij die had gekregen.

Door het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault ontstond de gedroomde situatie voor Sainz, een vrij stoeltje bij Red Bull. Het team koos echter voor Pierre Gasly en moest hij uitkijken naar een andere renstal. Volgens de Spanjaard was hij de juiste man op het verkeerde moment. “Ik ben ervan overtuigd dat als er in 2016 of 2017 een stoeltje vrij was geweest bij Red Bull, dat ik die dan had gekregen”, laat Sainz aan Sky Sports weten.

Volgens de Spanjaard waren zijn prestaties in 2016 en 2017 goed genoeg om in aanmerking te komen voor een stoeltje bij Red Bull Racing. “In 2016 scoorde ik drie keer zoveel punten met een wagen die eigenlijk minder was dan het jaar daarvoor. In 2017 deed ik het nog beter. Ricciardo en Verstappen lagen toen echter vast. Ik ben naar Renault gegaan en heb toen de binding met Red Bull een beetje verloren.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen