Sainz: 'Nieuwe Renault-motor gelijk aan Ferrari en Mercedes'

Carlos-Sainz

Carlos Sainz heeft hoge verwachtingen van de nieuwe Renault-motor die volgend jaar in zijn McLaren zal liggen. De 24-jarige Spanjaard, dit seizoen nog actief voor het fabrieksteam van Renault, was onder de indruk van de 'Spec C'-motor, die klantenteam Red Bull in Monza gebruikte. De nieuwe krachtbron leverde de renstal van Max Verstappen en Daniel Ricciardo naar verluidt drie tienden per ronde op.

"De Spec C-motor wordt de basis voor onze 2019-motor", zegt Sainz in gesprek met Autosport. "We hebben gezien dat hij erg goed werkte bij Red Bull. Het is jammer dat wij hem dit jaar niet gebruiken, want deze motor had ons erg kunnen helpen in onze competitie met Force India en Haas."

Het fabrieksteam van Renault koos er voor om de nieuwe motor nog niet in te zetten, omdat de motorfabrikant de betrouwbaarheid van de krachtbron niet kon garanderen. Sainz: "Ik heb er vertrouwen in dat deze motor straks op het niveau van Ferrari en Mercedes zit. Samen met McLaren ga ik er dan ook vanuit dat komend seizoen succesvoller wordt dan dit jaar."

Sainz staat met 34 punten op de 12e plaats in het kampioenschap. Zijn teamgenoot Nico Hülkenberg doet het met 52 punten en een 7e plaats beduidend beter.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden